Over ons

 

Remove Insul is een industriële dienstverlener die isolatiemantels en inspectiepluggen ontwerpt, produceert én plaatst aan zeer specifieke industrieën.

Remove Insul is actief sinds 1994.  Door onze professionele en hightech aanpak zijn we sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende en gevestigde internationale waarde die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Je vindt onze hoogtechnologische isolatiemantels en inspectiepluggen overal!

  • in de voedingsindustrie, 
  • de (petro)chemie, 
  • de landbouwindustrie, 
  • de nucleaire industrie, 
  • de industriële motorenindustrie, 
  • de HVAC (Heating, Ventilation, AirConditing),
  • de scheepvaart (zowel binnen- als zeevaartschepen),

Remove Insul centraliseert het volledige productieproces.  In onze hightech atelier in Ronse zorgen wij voor het ontwerp en de productie.  Ook voor de montage en installatie kunt u op ons rekenen.  En indien u wenst komen onze professionals bij u langs voor de correcte opmeting.

Onze diensten

Isolatiemantels bieden heel wat voordelen.  Zo verhogen ze niet alleen de veiligheid voor uw werknemers op de werkvloer; ze optimaliseren ook uw energiegebruik door de reductie van uw CO2-uitstoot.  Duidelijk een winwin-situatie voor uw bedrijf!

Isolatiemantels worden gebruikt op locaties die moeilijk bereikbaar zijn of waar er regelmatig onderhoudsweken plaatsvinden (afsluiters, flenzen, pompen,..).  Na de onderhoudswerken kunnen de isolatiemantels eenvoudig gedemonteerd of herplaatst worden.  Dit kan makkelijk door uw eigen personeel uitgevoerd worden maar we staan u graag bij indien u dat wenst.

De isolatiemantels worden apart of in combinatie met traditionele isolatie gebruikt.  Afhankelijk van uw technische installaties werken we met isolatiemateriaal dat temperaturen tot 1.150° C aankan. 

De mantels en hun componenten zijn EU en Ghost R (USSR) gecertificeerd.

We hechten erg veel belang aan een hoge kwaliteit.  Daarom werken we enkel samen met leveranciers die - net als ons - een constante en hoogwaardige kwaliteit nastreven.

Benieuwd naar enkele voorbeelden van ons werk?

Bekijk alle nieuwsberichten